Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

London Babe...

Απομένουν λιγότερες από 24 ώρες για την αναχώρηση. Ακόμα μία, αυτήν τη φορά για μεταπτυχιακό. Μετά από 40 κύματα είναι η αλήθεια, αλλά αύριο βράδυ θα κοιμηθώ στο υγρό Λονδίνο. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να "φανταστώ" πώς θα είναι. Ίσως δεν το είχα συνειδητοποιήσει κιόλας τελείως με το τρέξιμο στο εδώ πανεπιστήμιο.

Χαιρέτισα φίλους, γνωστούς και συγγενείς και μένει μόνο η βαλίτσα. Ναι, ακόμα δεν έχω κάνει τη βαλίτσα μου :/   Θα τα καταφέρω όμως μου μένουν κάποιες ώρες.

Η γιαγιά θα δώσει τραχανά και καφέ "για να έχω". H E. μου έδωσε μια ατζέντα για να γράφω το πρόγραμμά μου, αλλά έχει σημειώσει και τα γενέθλιά της γιατί όσο ήμουν Ελλάδα με έπαιρνε τηλέφωνο να της ευχηθώ, αλλά τώρα στην Αγγλία θα είναι λίγο δύσκολο αυτό. Φίλε, τα πάω πολύ άσχημα με τις ημερομηνίες. Αφού για χρόνια νόμιζα ότι η γιορτή μου είναι 6 Νοεμβρίου... μέχρι να με κάνει ρόμπα μια καθηγήτρια μπροστά σε όλη την τάξη.

Το θεϊκό όμως δώρο μου το έκαναν τα κολλητάρια από το χωριό. Γενικά, αν και είμαι ο μεγαλύτερος έχουν την τάση να με "κοροϊδεύουν" μικρό. Ξεκίνησα να γελάω πριν καν ανοίξω τη σακούλα με το δώρο. Ναι, ήταν ένα αυτοκινητάκι. Μετά τα απαραίτητα πειράγματα συνειδητοποιώ ότι κάνει θορύβους αμαξιού όταν το μετακινείς και το αναφέρω με έμφαση σαν να ήμουν παιδάκι. Απορώ πώς αυτά τα παιδιά έρχονται σε εμένα για συμβουλές όταν έχουν προβλήματα.

Τη μεγαλύτερη δόση γέλιου μου την έδωσε η μάνα μου. Καθόμαστε και βλέπουμε φωτογραφίες στον υπολογιστή και γυρνάει και μου κάνει:
- Άγγελε, να σε ρωτήσω κάτι;
-Ναι ρε μάνα.
-Όταν θα είσαι Αγγλία, πώς θα μιλάμε;
-Θα βρούμε κάποιον τρόπο όταν πάω εκεί.
-Δεν θέλεις να μου μάθεις τον υπολογιστή να μιλάμε όπως η Μαρία η Τσιούνη;;;;;;;;
-Ποια είναι αυτή ρε μάνα;
-Αυτή που μιλάει στην τηλεόραση!!! (εννοεί τη διαφήμιση της κοσμοτέ όπου αυτή έκανε μια πρόταση και την δείχνουν να μιλάει στον υπολογιστή)

Δεν ξέρω πως θα είναι στην Αγγλία, αλλά σίγουρα ξέρω ότι φεύγω με μεγάλες δόσεις γέλιου. Θα μου λείψουν όλοι, αλλά παράλληλα θέλω και να πάω εκεί να γνωρίσω καινούριους ανθρώπους.

Ες αύριο τα σπουδαία λοιπόν........

Υ.Γ.: Έχει κανείς να προτείνει κάτι για το Λονδίνο;;;