Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

London Babe...

Απομένουν λιγότερες από 24 ώρες για την αναχώρηση. Ακόμα μία, αυτήν τη φορά για μεταπτυχιακό. Μετά από 40 κύματα είναι η αλήθεια, αλλά αύριο βράδυ θα κοιμηθώ στο υγρό Λονδίνο. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να "φανταστώ" πώς θα είναι. Ίσως δεν το είχα συνειδητοποιήσει κιόλας τελείως με το τρέξιμο στο εδώ πανεπιστήμιο.

Χαιρέτισα φίλους, γνωστούς και συγγενείς και μένει μόνο η βαλίτσα. Ναι, ακόμα δεν έχω κάνει τη βαλίτσα μου :/   Θα τα καταφέρω όμως μου μένουν κάποιες ώρες.

Η γιαγιά θα δώσει τραχανά και καφέ "για να έχω". H E. μου έδωσε μια ατζέντα για να γράφω το πρόγραμμά μου, αλλά έχει σημειώσει και τα γενέθλιά της γιατί όσο ήμουν Ελλάδα με έπαιρνε τηλέφωνο να της ευχηθώ, αλλά τώρα στην Αγγλία θα είναι λίγο δύσκολο αυτό. Φίλε, τα πάω πολύ άσχημα με τις ημερομηνίες. Αφού για χρόνια νόμιζα ότι η γιορτή μου είναι 6 Νοεμβρίου... μέχρι να με κάνει ρόμπα μια καθηγήτρια μπροστά σε όλη την τάξη.

Το θεϊκό όμως δώρο μου το έκαναν τα κολλητάρια από το χωριό. Γενικά, αν και είμαι ο μεγαλύτερος έχουν την τάση να με "κοροϊδεύουν" μικρό. Ξεκίνησα να γελάω πριν καν ανοίξω τη σακούλα με το δώρο. Ναι, ήταν ένα αυτοκινητάκι. Μετά τα απαραίτητα πειράγματα συνειδητοποιώ ότι κάνει θορύβους αμαξιού όταν το μετακινείς και το αναφέρω με έμφαση σαν να ήμουν παιδάκι. Απορώ πώς αυτά τα παιδιά έρχονται σε εμένα για συμβουλές όταν έχουν προβλήματα.

Τη μεγαλύτερη δόση γέλιου μου την έδωσε η μάνα μου. Καθόμαστε και βλέπουμε φωτογραφίες στον υπολογιστή και γυρνάει και μου κάνει:
- Άγγελε, να σε ρωτήσω κάτι;
-Ναι ρε μάνα.
-Όταν θα είσαι Αγγλία, πώς θα μιλάμε;
-Θα βρούμε κάποιον τρόπο όταν πάω εκεί.
-Δεν θέλεις να μου μάθεις τον υπολογιστή να μιλάμε όπως η Μαρία η Τσιούνη;;;;;;;;
-Ποια είναι αυτή ρε μάνα;
-Αυτή που μιλάει στην τηλεόραση!!! (εννοεί τη διαφήμιση της κοσμοτέ όπου αυτή έκανε μια πρόταση και την δείχνουν να μιλάει στον υπολογιστή)

Δεν ξέρω πως θα είναι στην Αγγλία, αλλά σίγουρα ξέρω ότι φεύγω με μεγάλες δόσεις γέλιου. Θα μου λείψουν όλοι, αλλά παράλληλα θέλω και να πάω εκεί να γνωρίσω καινούριους ανθρώπους.

Ες αύριο τα σπουδαία λοιπόν........

Υ.Γ.: Έχει κανείς να προτείνει κάτι για το Λονδίνο;;;

11 σχόλια:

  1. Με το καλό αγορίνα μου. Λονδίνο δεν έχω πάει οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι. Φρόντισε να περάσεις καλά και να βρείς εκεί δουλειά γιατί εδώ δεν είναι καλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον τελευταίο χρόνο, πολλοί γνωστοί μου πήγαν εκεί για μεταπτυχιακό.
    Όλο και περισσότεροι αποβιβάζονται εις τα Λόντον.
    Τα μεταπτυχιακά εκεί εχουν πολύ τρέξιμο αλλά θα προσαρμοστείς.
    Να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο δεν ξέρω, αλλά εμένα μου άρεσαν πολύ τα μπαράκια της Covent Garden! Και κάπου άκουσα ότι υπάρχει κι ένα κλαμπ εκεί γύρω με πάρτυ που τα κάνουν Έλληνες και μαζεύονται αποκλειστικά Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχερακια... Αγγλία... το 1999 δεν ήθελα να γυρίσω πίσω... αλλά και ήθελα γιατί έκανε πολύ κρύο γμτ
    Στο Λονδίνο θα ανακαλύψεις μόνος σου γωνιές τέλειες και γωνιές άθλιες. Μείνε μακριά από τους έλληνες. Θα είσαι σε μια ξένη χώρα. Κάνε παρέα με ξένους, αγγλους και όλες τις άλλες εθνικότητες που θα γνωρίσεις. έτσι θα μάθεις τη γλώσσα και θα κάνεις φίλους για μια ζωή. Υπάρχουν έλληνες που γύρισαν από αγγλία και δεν έμαθαν λέξη αγγλικά... Κρίμα δεν είναι? Να απολαύσεις τη συνέχεια της φοιτητικής σου ζωής και να θυμάσαι: οι καθηγητές στη αγγλία δεν είναι τα εγωκεντρικά άτομα που ασκούν εξουσία στο "μικρό" μαθητάκο. Είναι εκεί για να σε βοηθήσουν, να σε ακούσουν και να συνεργαστείτε ισότιμα για μία μεταπτυχιακή εργασία με νόημα και αξία. Στο ΒΑ δεν σου δίνουν και μεγάλη σημασία, αλλά η συμπεριφορά τους αλλάζει στο μεταπτυχιακό. Έτσι τα βρήκα εγω πριν από οχτακόσια χρόνια που ήμουν στο πανεπιστήμιο του εσσεξ. Όπως και να έχει, στο διάλειμμα από τα μαθήματα, να πιεις ποοοολλεεες μπύρες, να χορέψεις, να ερωτευτείς (είπαμε, μακριά από τις ελληνίδες χαχαχα) και να περάσεις τέλεια! Περιμένουμε να μας γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όλους: συγγνώμη για την καθυστέρηση!!!!

    Mahler,
    σε ευχαριστώ πολύ! Το θέμα της δουλειάς το κοιτάμε πολύ έντονα όλοι μας, οπότε δεν ξέρω αν η επιστροφή στην Ελλάδα είναι κάτι δόκιμο και άμεσο...Θα δείξει...

    Sarper,
    Είναι υπέροχο το Covent Garden! Όπως είπες, πολλοί Έλληνες, αλλά δεν είναι πάντα κακό αυτό, άλλες πάλι είναι το μόνο κακό :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελίνα,
    Αυτό με τους καθηγητές το είχα ζήσει και στο Εράσμους μου, το συναντάω και εδώ και είναι πραγματικά αδιανόητο για τα ελληνικά δεδομένα. Ωστόσο, νομίζω ότι οι καθηγητές εδώ είναι του τύπου "ξέρω λίγο απ'όλα", ενώ στην Ελλάδα στον τομέα τους θα είναι πολύ καλοί, αλλά δεν θα μπορούν να σε βοηθήσουν σε τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να κρίνω από τον δεύτερο μήνα, θα δείξει.

    Όσο για αυτό που λες με τους Έλληνες είναι τραγικό. Το καλό και κακό ταυτόχρονα είναι ότι είμαι σε ένα πρόγραμμα με άλλους δέκα Έλληνες που ήρθαμε από Ελλάδα μαζί. Οι περισσότεροι είμαστε και πολύ καλοί φίλοι, οπότε δεν μπορώ να τους "κόψω" αβίαστα. Το κακό είναι ότι είμαστε όλοι τόσο ανοιχτοί που κάνουμε παρέα με άτομα από Λατινική Αμερική Μέχρι Ιαπωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλύκα,
    Καλώς ήρθες στο μπλογκ! Το Φάντασμα είναι από τις πρώτες μας επιλογές να πάμε να δούμε! Οι εκδρομούλες είναι κι αυτές στο πρόγραμμα, αλλά όταν είσαι λόου μπάτζετ πρέπει να "θυσιάσεις" τα πολλά πολλά... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω για ψωνια ξερω μονο να σε παω... αντε
    και καμια βολτα εκτος Λονδινου οποτε δες για τωρα το Λονδινο και βλεπουμε... μεγαλο φιλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδερφέ μου!!! Επέστρεψες!!! Χαχαχα, τα ψώνια μου τα έκανα ...καλά, εντάξει, όχι όλα, αλλά κάτι έκανα! Κανονίζουμε ταξιδάκι στο Μαντσεστερ για το μεθεπόμενο σκ, ελπίζω να μπορέσω να ανεβάσω καμια φωτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό ξεκίνημα. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά κρύβει πολλές εκπλήξεις. Εύχομαι να σου είναι ευχάριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. please dose ena simio zwhs ! exw arxisi na anisixw oti pernas perisotero kala apoti tha eprepe!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ben Provis,

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

    Αδερφέ,

    Να σήμερα ήταν το αποκορύφωμα του "περνάω περισσότερο καλά απ' ό,τι πρέπει"!!!! Τουλάχιστον έχει καλές, πολύ καλές προοπτικές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή